Edukacije, meetup-i, seminari, novosti - Smart Office Banja Luka

Dešavanja

Ostanite informisani o dešavanjima i novostima o našem prostoru.

POZIV ZA UČEŠĆE U FOTOŠKOLI „MOJE KULTURNO BLAGO“

Kulturni turizam je pokretač razumijevanja, posebno među mladima. Turistička industrija, kulturni i kreativni sektor su znatno pogođeni posljedicama pandemije, a pružaju brojne prilike za uživanje u prirodnim i kulturnim bogatstvima koje nam naša država nudi. Istraživanje svog okruženja i učenje o zanimljivostima kulturne baštine omogućava nam da očima stranca sagledamo svu ljepotu i jedinstvenost Bosne.
Opširnije...

U četvrtak 25.6. i petak 26.6. Smart Office otvara svoja vrata za vas! ?
 
Ukoliko si freelancer i radiš od kuće pozivamo te da isprobaš rad u dinamičnom i podsticajnom radnom okruženju potpuno besplatno.
Opširnije...

U goste nam dolazi Vuk Nikolić, inženjer i preduzetnik. On 2013. godine pokreće TruckTrack, SaaS startap fokusiran na kamionski biznis sa kojim je primljen u program 500 Startups akceleratora, a uz njihovu investiciju privukao je i investicije Seedcamp-a i Passion Capital-a. Danas je angažovan u okviru Starsky Robotics kompanije iz San Franciska koja radi na razvoju rješenja za samovozeće kamione. 
Opširnije...

Započeti posao bez sopstvenog kapitala danas jeste moguće jer postoji mnogo načina za dolaženje do potrebnih novčanih sredstava, a jedan od njih je upravo Crowdfunding ili kako mi to prevodimo, grupno finansiranje. 
Opširnije...

Sigurnost, optimizam, samopoštovanje, prihvaćanje sebe i drugih, pronalaženje zadovoljstva u aktivnostima koje biramo, kapacitet za suočavanje sa lijepim i manje lijepim događajima u životu … dio su naše mentalne snage i odraz mentalnog zdravlja. Stoga se danas u stručnim krugovima zna da je mentalno zdravlje dio našeg općeg zdravlja te da predstavlja iznimno važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca ali i za odnose u obitelji i društvu.
Opširnije...

Ovog petka nas očekuje malo drugačije (zdravije) predavanje! :-)
 
Svako od nas je bar jednom u životu vozio bicikl, bilo da se radi o kraćim ili o dužim stazama. Ali, koliko puta smo se zapitali da li
Opširnije...

Vještačka inteligencija koja locira novu planetu? Kvantna fizika u svijetu velike količine digitalnih podataka? Mašinskim učenjem do novih kolonija na Marsu? 
Od prvog susreta sa pojmom vještačka inteligencija, izloženi smo različitim emocijama i analizama prednosti i mana iste.
Opširnije...

Završili ste fakultet. Radite već dvije godine, pa i više. Dobro znate engleski. Želite nastaviti studirati na nekom od najboljih svjetskih univerziteta. Svojim znanjem i iskustvom želite doprinijeti razvoju zemlje. Šta mislite o studiranju u Velikoj Britaniji?
Opširnije...

Povodom Međunarodnog dana coworking-a, 9. avgusta ponovo otvaramo vrata naše zajednice!
Zato, rezerviši sljedeći petak za Smart Office i Open House Day i besplatno provedi radni dan u našoj produktivnoj zajednici. 

Vrata otvaramo u 9h! Vidimo se. :)
Opširnije...

Kako aplicirati na programe ?? Evropske unije?
 
Imate projektnu ideju i zanima vas kako se prijaviti i realizovati projekat kroz sredstva EU programa Kreativna Evropa, Evropa za građane i Horizon 2020?
Opširnije...

Sigurni smo da ste čuli za Erasmus+, ali znate li koje sve mogućnosti nudi najuspješniji program Evropske unije za studentske razmjene? Na koje sve fakultete možete otići, u koje evropske države i kolike su stipendije za studij u inostranstvu?
 
Pridružite nam se, poslušajte iskustva studenata koji su bili na razmjeni, obogatili svoje živote i proširili vidike!
Opširnije...

U četvrtak, 27. juna, Toptal vam još jednom otvara vrata svoje zajednice i odgovara na sva vaša pitanja. Ukoliko vas zanima kako dobiti prvi posao preko jedne od najboljih freelance platformi, kakav je proces testiranja, te kakva su njihova iskustva, dođite u četvrtak od 9h do 17h u Smart Office. 
Opširnije...

Dragi prijatelji, u petak, 26. aprila otvaramo vrata naše coworking zajednice za sve zainteresovane koji žele da isprobaju drugačiji način rada! I da, to znači da ćete potpuno besplatno moći da koristite naš prostor u periodu od 9 do 17 časova i da se upoznate sa svim benefitima koje vam pružamo. 
Opširnije...

Ukoliko vas zanima Design Thinking kao metodologija i pristup kreiranju i izgradnji vaših ideja i biznisa, onda srijedu, 3. april, rezervišite za meetup "Design Thinking in Venture Creation", jer ćemo upravo o tome pričati na ovom druženju.

Zahvaljujući "Tech Innovation and Entrepreneurship Professional Fellows Program" koji organizuje World Chicago, imamo priliku da u našem gradu ugostimo mentore učesnika programa i predstavnike kompanija ili startupa koji rade na tom tržištu.
Opširnije...

Baviš se UI/UX dizajnom, o njemu učiš ili si pak samo zainteresovan da saznaš nešto više o ovoj sve profitabilnijoj grani veb developmenta? Na pravom si mjestu, jer će ti HUBL sa svojim partnerima omogućiti da o ovoj temi diskutuješ i vježbaš sa vodećim licem u ovom sektoru, Vitalyjem Friedmanom!
Opširnije...

Serverless is definitely here to stay, and there are also more and more frameworks meant to ease serverless containers and functions development (even across clouds) becoming stable every day.
Although the idea behind serverless is not to worry about the infrastructure, you still need to worry about how long will it take to scale, and that's where things like cold starts, preheating, multiple deployments, and hybrid environments come into play.
Opširnije...

Ryan Chatterton: The Future of Freelance - Coworking, Coliving and Digital Nomads
 
Ryan is the founder of Coworking Insights, a coworking media platform focused on delivering unique and in-depth insights for coworking founders and their teams.
Opširnije...

Kubernetes je platforma otvorenog koda razvijena od strane Google-a koja služi za automatizaciju operacija nad kontejnerima, kao što su razvoj, raspoređivanje i skalabilnost u klasteru.

U četvrtak, 27. septembra, imaćete priliku slušati Marka Lukšu, softverskog inženjera iz RedHat-a, autora knjige "Kubernetes in Action" (sa preko 5000 prodanih primjeraka).
Opširnije...

Some think that Email Marketing is dead, while others that is becoming less relevant in the age of social media and other channels that connect people all over the World, but the truth is with millions of emails being sent and received every day, it is still one of the most effective methods for reaching and engaging targeted audiences. 
Opširnije...