Nove avanture responsive web dizajna - Smart Office Banja Luka

Nove avanture responsive web dizajna

Ostanite informisani o dešavanjima i novostima o našem prostoru.

Baviš se UI/UX dizajnom, o njemu učiš ili si pak samo zainteresovan da saznaš nešto više o ovoj sve profitabilnijoj grani veb developmenta? Na pravom si mjestu, jer će ti HUBL sa svojim partnerima omogućiti da o ovoj temi diskutuješ i vježbaš sa vodećim licem u ovom sektoru, Vitalyjem Friedmanom!

Ko je Vitaly Friedman zapravo?
 
Vitaly Friedman je porijeklom iz Belorusije, a kompjuterske nauke i matematiku je studirao u Njemačkoj, gde je otkrio strast prema tipografiji, pisanju i dizajnu. Nakon što je 6 godina radio kao freelance dizajner i programer, postao je suosnivač Smashing Magazine-a, vodećeg onlajn časopisa koji je posvjećen dizajnu i veb developmentu. Vitaly je autor, koautor i urednik svih Smashing knjiga (Smashing books). Trenutno živi i radi kao glavni urednik magazina u Litvaniji.
 
Vitaly Friedman će u Banja Luci provesti dva dana, te smo ga angažovali za dva različita događaja.
 
Prvi događaj koji organizujemo jeste “Predavanje i Networking” koji će se održati 01.03.2019. godine sa početkom u 18:00 časova u Smart Office na adresi Sime Šolaje 1a, Banja Luka. Na predavanju ćeš imati priliku da saznaš na koji način se tim Smashing Magazine-a suočio sa optimizacijom performansi novog projekta. Vitaly će govoriti više i o HTTP/2 tranziciji, radu sa učitavanjem fontova, strategiji kreiranja fleksibilnog i responzivnog veb dizajna. Prisustvo na predavanju i Networkingu nakon predavanja je besplatno i potrebno je prijaviti se na događaj.
 
Drugi događaj uslijediće nam odmah sutradan, a biće realizovan u formi radionice. Tema radionice je “Nove avanture responzivnog veb dizajna“. U ovoj radionici Vitaly Friedman, (glavni urednik Smashing Magazine-a), će pokazati praktične tehnike, dobre trikove i korisne strategije kojih je potrebno da budemo svjesni kada radimo na responsive sajtovima. Radionica će se održati 02.03.2019. godine od 09:00 do 17:00 časova u urbanim prostorijama HUBL edukativnog centra.
 
Hm, sada možda u glavi imaš neka od sljedećih pitanja, pa de te odmah preduhitrimo i na njih odgovorimo:
 
Koji nivo znanja je potreban za prisustvo radionici?
 
Radionica je namjenjena dizajnerima i developerima koji imaju srednji ili napredni nivo znanjau oblasti responsive dizajna i razumjevanje o tome kako responsive dizajn funkcioniše.
 
Kakva radionica je u pitanju?
 
Od responsive modula do pametne navigacije i tehnike za kreiranje formi, radionica će vam prezentovati sve ono što je potrebno da znate danas da biste već sutra počjeli da kreirate bolje responsive iskustvo.
 
Većina tehnika koje će se obrađivati potiču iz iskustva rada na velikim i projektima srednje veličine, kao što su projekti iz oblasti eCommerce, onlajn magazina i veb aplikacija. Radionica se ne bavi osnovama, već naprednim tehnikama koje se koriste u responsive dizajnu.
 
Koje teme i tehnike će biti obuhvaćene?
 
- Efikasne alate i tehnike za unapređenje procesa rada koje mogu da pomognu u radu na bilo kom responsive projektu
- Prikaz dobrih praktičnih tehnika za poboljšanje UX na responsivnim sajtovima, uključujući navigaciju i pretragu
- Inovativne pristupe u kreiranju “responsive modula” i responsive dizajn formi, kao što su: mega-drop down, tabele, kalendari, padajući meniji (multi-level menus), mape, slajdovi i veb forme
- Primjenu paterna kao što su poboljšanja off-canvas navigacija, assistant forma, dobar URL dizajn, priority+ pattern, vertical media queries, ‘view mode’ pristup, lazy loading, autocomplete, type-ahead pretrage, filteri, promjena orijentacije portret/pejzaž, inventory-based slides, country selector, responzivna ikonografija
- Tehnike kreiranja interfejsa koji, uz pomoć pametnih animacija i glatkih prelaza pruža dobro korisničko iskustvo i poboljšava doživljaj pri korišćenju
- Optimizaciju responsive sajtova za bolji mobilni UX, brži unos podataka i veće konverzije
- Anti-patterns dizajn koji treba izbjegavati u responsive dizajnu da bi se izbjegli problemi sa performansama i “slow UX decay”
- Prilagođavanje samog procesa dizajniranja u kontekstu upravljanja projektima, očekivanih rezultata, budžeta, organizacije tima i strategije.
 
Ukoliko nismo uspjeli da odgovorimo na pitanje koje si imao na umu piši nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Ne zaboravi da se i za predavanje i za radionicu moraš prijaviti na sajtu www.banjaluka.dafed.org
 
Prisustvo na predavanju je besplatno, dok se prisustvo radionici plaća €95.
 
Požuri, broj mjesta je ograničen, a određeni kapacitet je već popunjen! Ne želiš valjda propustiti ovakvu facu iz IT svijeta? ?