Podcasting: empowering individual voices - Smart Office Banja Luka

Podcasting: empowering individual voices

Ostanite informisani o dešavanjima i novostima o našem prostoru.

 
Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BIH), u okviru BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initative) projekta, poziva bosanskohercegovačke podkastere i podkasterice, te entuzijaste i entuzijastkinje zainteresovane za kreiranje podcast sadržaja, da se prijave na trodnevnu konferenciju “Podcasting: empowering individual voices”.
U posljednih nekoliko godina podcasti transformišu građansko novinarstvo, medije i društvene mreže, te njihova popularnost naglo raste. U Bosni i Hercegovini, podcast scena je još uvijek na samim počecima, međutim, interes za ovu vrstu sadržaja koji putem mobilnih uređaja može privući veliku i raznoliku publiku, neprestano raste. Upravo iz tog razloga Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BIH), u okviru BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initative) projekta nastoji da osnaži ovu zajednicu, te podrži mlade ljude u kreiranju podcast sadržaja.
Konferencija “Podcasting: empowering individual voices” će se održati od 4. do 6.2.2022. godine u Banja Luci. U okviru ove trodnevne konferencije, osim što će imati priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti konceptualizacije, pripreme i realizacije podcast sadržaja, poslušaju iskustva nekih od najslušanijih bosanskohercegovačkih podcasta, učesnici i učesnice će imati priliku da razviju ideje za svoje podcaste, te obezbijede mentorsku i finansijsku podršku za realizaciju istih. 
 
Ako ste:
 
-    mlada osoba od 18. do 25. godina,
-    zainteresovani za pokretanje vlastitog podcasta,
-    zainteresirana za učenje i za vaš daljni profesionalni razvoj,
-    spremni da postavljate pitanja i da u narednih pet mjeseci učite od najboljih bh. stručnjaka i stručnjakinja iz oblasti podcasta i medija,
-    u mogućnosti aktivno učestvovati na trodnevnoj konferenciju i mentoring sesijama do juna 2022. godine,
-    u potrazi za finansijskom podrškom za pokretanje svog podcasta.
 
pošaljite svoje prijave putem ovog linka.
 
Rok za dostavljanje prijava je 21.1.2022. godine. Prethodno iskustvo i znanje o podcastima nije neophodno, a putne troškove, troškove smještaja i hrane snosi organizator. 
 
Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) je projekat kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), finansiran od strane Austrijske razvojne agencije (ADA) sredstvima Austrijske razvojne saradnje.